Tips και trends

Δημιούργησε το τέλειο essie μανικιούρ στο σπίτι!

Δημιούργησε το τέλειο essie μανικιούρ στο σπίτι!

είτε συνήθως αφήνεστε στα χέρια ενός επαγγελματία είτε παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας, η Rita Remark, αγαπημένη nail artist των διασημοτήτων και essie Global Lead Educator, αναφέρει μερικά εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα άψογο μανικιούρ με τη σφραγίδα της essie.

βήμα 1: καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα χέρια

Ξεκινήστε το μανικιούρ στο σπίτι αφαιρώντας πρώτα το προηγούμενο βερνίκι. Αυτό μπορεί να σας παιδέψει λιγάκι αν έχετε βάψει τα νύχια σας με ένα σκούρο κόκκινο ή μπλε βερνίκι. Με το τρίψιμο μπορεί να μεταφέρετε χρωστικές ουσίες στις παρανυχίδες σας, αφήνοντας λεκέδες. Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τα επίμονα βερνίκια είναι να πιέσετε το βαμβάκι με το ξεβαφτικό πάνω στο νύχι για 5 δευτερόλεπτα ώστε να δράσει και μετά να σκουπίσετε το νύχι από τη βάση προς την άκρη του.
Επαναλάβετε αυτό το βήμα όσες φορές χρειάζεται μέχρι να αφαιρέσετε κάθε ίχνος βερνικιού. Στη συνέχεια, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό (ή απολυμάνετε) για να ξεκινήσετε με καθαρό καμβά!
 
βήμα 2: κόβουμε και λιμάρουμε τα νύχια

Αν τα νύχια σας έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ, μην τα λιμάρετε. Με τον νυχοκόπτη, κόψτε τα νύχια με μικρές κινήσεις ξεκινώντας από τη μια πλευρά του νυχιού και πηγαίνοντας προς την άλλη. Ποτέ μην ξεκινάτε να κόβετε τα νύχια σας από το κέντρο επειδή μπορεί να ασκηθεί πίεση στην πλάκα του νυχιού. Μόλις φτάσετε στο επιθυμητό μήκος, δώστε σχήμα στα νύχια σας με μια μαλακή λίμα και λειάνετε τις άκρες με ένα buffer νυχιών! 
 
βήμα 3: φροντίζουμε τις παρανυχίδες!

Για να μαλακώσουν οι παρανυχίδες σας, εφαρμόστε σε κάθε νύχι μια σταγόνα από το μαλακτικό έλαιο essie apricot cuticle oil. Με ένα ξυλάκι ή καθαρό μεταλλικό pusher, σπρώξτε απαλά τις παρανυχίδες προς τα πίσω. Μην ξεχνάτε ότι οι παρανυχίδες μας δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα που εμποδίζει τα βακτήρια να εισχωρήσουν στο σώμα μας. Μερικοί άνθρωποι έχουν λεπτές, σχεδόν αόρατες παρανυχίδες, ενώ άλλοι αναπτύσσουν μεγαλύτερες − αλλά και τις δύο θα πρέπει να τις φροντίζουμε σωστά για να είναι υγιείς, οπότε μην τις παραπιέζετε! 
Μέχρι πρότινος, πιστεύαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε ένα μανικιούρ ήταν να μουλιάσουμε τα νύχια μας σε νερό για να μαλακώσουν οι παρανυχίδες − αυτό πλέον είναι μύθος! Μουλιάζοντας τα νύχια μας, απορροφούν νερό και διαστέλλονται, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μέχρι και 24 ώρες για να επανέλθουν στο κανονικό τους μέγεθος. Εφαρμόζοντας το βερνίκι χωρίς μούλιασμα σημαίνει λιγότερη φθορά. Επίσης το νερό διογκώνει τις παρανυχίδες, εμποδίζοντας τον σωστό καθαρισμό, ενώ μπορεί να μεταφέρει μόλυνση από κάποια πληγή στο δάχτυλό σας. Για πολλούς λόγους, λοιπόν, αφήστε το νερό! 
 
βήμα 4: απολέπιση, αφαίρεση, ενυδάτωση + καθαρισμός

Τα νύχια μας είναι επιρρεπή σε έλαια, υπολείμματα και συσσώρευση, όπως και η επιφάνεια του δέρματός μας. Απολεπίστε τα νύχια σας με ένα buffer νυχιών – και με απαλές κινήσεις πάντα! Γιατί η απολέπιση είναι απαραίτητη αλλά θα πρέπει να γίνεται σωστά, ενώ η υπερβολική λείανση μπορεί να εξασθενήσει το νύχι και να το σπάσει. Αφαιρούμε προσεκτικά τυχόν παρανυχίδες. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο μόνο αν έχετε παρανυχίδες! Η περιποίηση των νυχιών στο σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαμβάνετε μια ολοκληρωμένη περιποίηση.

βήμα 5: ενυδατώνουμε

Αφού τριμάρετε τα νύχια σας, ενυδατώστε το δέρμα με μια ενυδατική κρέμα εστιάζοντας στις ξηρές περιοχές. Όταν απορροφηθεί, σκουπίστε τα νύχια και καθαρίσετε την επιφάνεια με ξεβαφτικό νυχιών και… ετοιμαστείτε για το πιο διασκεδαστικό μέρος του μανικιούρ! 
 
βήμα 6: εφαρμόζουμε μια βάση νυχιών

Η essie βάση νυχιών είναι άκρως σημαντική για ένα άψογο μανικιούρ μακράς διάρκειας, χωρίς φθορές. Η βάση νυχιών προσφέρει στο νύχι προστασία από το βερνίκι, προλαμβάνοντας τους λεκέδες. Επίσης, θωρακίζει το χρώμα, αποτρέποντας τις φθορές και τα σπασίματα. Η essie σου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για βάση νυχιών όπως η here to stay, strong start  και all in one. 
Στη γκάμα της essie υπάρχουν όμως και τα προϊόντα essie gel couture και essie TREAT, LOVE & COLOR, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μη χρειάζονται βάση νυχιών.
 
βήμα 7: εφαρμόζουμε 2 στρώσεις βερνικιού

Η essie προσφέρει εκατοντάδες βερνίκια νυχιών μακράς διάρκειας σε πολλά χρώματα. Διαλέξτε την απόχρωση που επιθυμείτε και εφαρμόστε δύο λεπτές στρώσεις του βερνικιού, περιμένοντας δύο λεπτά ανάμεσα σε κάθε στρώση. Με την πρώτη πετυχαίνουμε την κάλυψη και με τη δεύτερη πετυχαίνουμε ένα πιο βαθύ χρώμα. Είτε πρόκειται για μια ειδική περίσταση είτε για μια μέρα περιποίησης στο σπίτι, η επιλογή του χρώματος θα πρέπει να σας διασκεδάζει! Μην ανησυχείτε αν δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε το βερνίκι στα νύχια, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείτε το «καλό» σας χέρι − μέχρι και οι επαγγελματίες το παθαίνουν. Σταθεροποιήστε το χέρι σας στηρίζοντας και τους δύο αγκώνες στο τραπέζι. Αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένες με αυτό, ξεκινήστε από το χέρι που σας δυσκολεύει περισσότερο για να κάνετε μια πιο δυνατή αρχή.
 
βήμα 8: ολοκληρώνουμε με top coat

  Το essie top coat προστατεύει το μανικιούρ σας και προσθέτει ένα λαμπερό (ή βελούδινο ματ) τελείωμα. Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα για κάθε μανικιούρ και μην το ξεχνάτε! Είτε πρέπει να φύγετε στο λεπτό, είτε θέλετε ένα ματ ή λαμπερό σαν gel τελείωμα, επιλέξτε εδώ το δικό σας essie top coat. H essie έχει πολλές επιλογές για να διαλέξεις την αγαπημένη σου όπως το speed setter, gel setter και good to go.

Με αυτές τις συμβουλές και με #essielove, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε το τέλειο essie μανικιούρ!