Tips και trends

Είναι μύθος το ότι πρέπει να αναπνέουν τα νύχια;

PerfectManicure_NailArticle1
Παρατηρούμε συχνά οι πελάτες να μας ζητούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να αφήσουν τα νύχια τους να αναπνεύσουν, αφαιρούν το ημιμόνιμο για να μην τα ζορίζουν αλλά τα αφήνουν με βάση και χρώμα, άρα με το χρώμα μπορεί και αναπνέει απλά με ημιμόνιμο όχι; 

Η αλήθεια είναι πως τα νύχια μας δεν αναπνέουν, όλο το οξυγόνο το οποίο χρειάζονται για να δημιουργηθεί η πλάκα του νυχιού  προέρχεται από την κυκλοφορία του αίματος και καθόλου από τον έξω κόσμο. Θα παρατηρήσουμε κάποιες φορές πως μόλις αφαιρούμε το ημιμόνιμο τα νύχια μας είναι πιο μαλακά, αυτό όμως δεν οφείλεται στο προϊόν και ότι τα νύχια μας έχουν αποδυναμωθεί αλλά στο ότι όταν το τοποθετούμε στα νύχια μας η ποσότητα της  λιπαρότητας που εκκρίνει το σώμα μας σταδιακά μειώνεται, σαν αποτέλεσμα δεν έχουμε και πολλά νεκρά επωνύχια όσο έχουμε βαφή ημιμόνιμου στα νύχια μας. Με αποτέλεσμα μόλις αφαιρέσουμε το υλικό τα νύχια μας να είναι πιο μαλακά διότι το σώμα μας υπερεκκρίνει λιπαρότητα περίπου 10 – 15 %(συσσωρευμένα) , ενώ μετά από 12 ώρες το φυσικό νύχι θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα σκληρότητας. Ο φόβος που κυριαρχεί γύρω από το ημιμόνιμο που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι τι ποιότητα ημιμόνιμου προτιμάει ο επαγγελματίας να μας τοποθετήσει, πόσο καλά γνωρίζει να μας το τοποθετήσει, πόσο σωστά θα συμπεριφερθεί απέναντι στα νύχια μας και έπειτα πόσο συνεπής είναι ο πελάτης μας ώστε να έρθει στο σωστό χρονικό διάστημα ώστε να το ανανεώσει.  

Εδώ έρχεται η essie να κάνει την διαφορά στην αγορά με το essie gel το οποίο περιέχει keratin care μια τεχνολογία η οποία περιέχει παράγωγο βιταμίνης Ε και προβιταμίνη Β5 τα οποία παρέχουν ενεργή ενυδάτωση και καταπραϋντικές ιδιότητες στο φυσικό νύχι. Άρα δεν επιβαρύνουν το φυσικό νύχι αλλά θα το διατηρήσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι ένα προϊόν του οποίου η βάση είναι υβριδική άρα είναι πιο ήπια για να βοηθήσει να κάνει και την συγκόλληση, το χρώμα και το τοπ είναι 100%  gel υλικά, άρα δεν περιέχουν primer όπως τα ακριλικά υλικά άρα είναι ακόμα πιο φιλικά για το νύχι μας.  

Όταν στις εφαρμογές μας προσέχουμε και σεβόμαστε το φυσικό νύχι μπορούμε άφοβα να κάνουμε εφαρμογές με essie gel διότι μέχρι σήμερα υπήρχαν τα gel, σήμερα υπάρχει το essie gel. 

Προσοχή στα ινστιτούτα που εργάζεστε, τι προϊόντα χρησιμοποιούν και πως τα χρησιμοποιούν, αλλά και τι προϊόντα προτιμάτε να χρησιμοποιείτε διότι πρέπει να είμαστε σωστοί επαγγελματίες και απέναντι στον πελάτη μας αλλά και προς εμάς.