Tips και trends

Σκούρα νύχια: Οι πιο δημοφιλείς φθινοπωρινές αποχρώσεις

Σκούρα νύχια: Οι πιο δημοφιλείς φθινοπωρινές αποχρώσεις
Μετά από ένα καλοκαίρι εκρηκτικών, neon χρωμάτων και Barbiecore εμμονής, το φθινόπωρο έρχεται αργά αλλά σταθερά στην γκαρνταρόμπα και την beauty routine μας. Αν και ποτέ δεν θα είμαστε αρκετά προετοιμασμένες να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι, οι νέες τάσεις στα βερνίκια νυχιών είναι εκείνες που πάντοτε κάνουν αυτή τη μετάβαση στη νέα σεζόν πιο ήπια, με σκούρες αλλά και all-time-classic αποχρώσεις να μας βάζουν γλυκά σε φθινοπωρινή διάθεση.

Ποια είναι τα nail colors που θα πρωταγωνιστήσουν αυτή τη σεζόν; Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η celebrity manicurist Michelle Class είπε πως σκούρες αποχρώσεις όπως το midnight blue, το βαθύ μωβ, το μαύρο, το σκούρο πράσινο του σμαραγδιού και, φυσικά, το αξεπέραστο στο χρόνο, μπορντό, είναι στα χρώματα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024. «Καθώς το quiet luxury παραμένει στα top trends της σεζόν, θα δούμε πολλά muted χρώματα στα βερνίκια, nudes αλλά και σκούρα, να κυριαρχούν- όλα με high-gloss φινίρισμα», εξηγεί η nail expert Iram Shelton και προσθέτει: «Αν λατρεύετε τις σκούρες αποχρώσεις στα νύχια αλλά δεν είστε έτοιμη να δοκιμάσετε ένα μαύρο βερνίκι, πειραματιστείτε με τα ultra trendy καφέ, όπως το chocolate brown, το espresso brown, το toffee, που εκφράζουν το mood της νέας σεζόν. Αυτοί οι ζεστοί, ελκυστικοί τόνοι του αποπνέουν μια σοφιστικέ αίσθηση ανεπιτήδευτης κομψότητας».

Έξυπνη εναλλακτική, το French mani σε φθινοπωρινή εκδοχή, όπου το τελείωμα των νυχιών «φοράει», πλέον, σκούρες αποχρώσεις αλλά και το negative-space mani, ένα υπέροχο twist στο κλασικό μανικιούρ. Όσο για τα σχήματα που θα δούμε πολύ αυτή τη σεζόν, οι experts ξεχωρίζουν τα κοντά νύχια γιατί είναι πρακτικά αλλά και γιατί πάνω τους τα σκούρα βερνίκια δείχνουν υπέρκομψα – το ίδιο αναμένεται και για το squoval, το old school σχήμα νυχιών που κάνει δυναμικό comeback για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024.

Τρία top tips για τα mani του φθινοπώρου από τους nail experts:

- Αν επιλέγετε να κάνετε μόνη σας το μανικιούρ σας, μην παραλείπετε την συστηματική περιποίηση των νυχιών και των παρονυχίδων με ένα ειδικό λαδάκι αλλά και των χεριών σας, με μια θρεπτική κρέμα χεριών. «Αν θέλετε να κρατήσετε τα νύχια σας υγιή και το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο, θα σας πρότεινα να απλώνετε καθημερινά ένα cuticle oil», συμβουλεύει η Iram Shelton σε σχετική συνέντευξή της.

- Τα βερνίκια σε σκούρες αποχρώσεις χρειάζονται τρόπο στην εφαρμογή. Καταρχήν είναι απαραίτητο να ξεκινάτε απλώνοντας μια βάση η οποία δίνει έξτρα διάρκεια στο μανικιούρ και προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα που δημιουργούν συνήθως τα σκούρα βερνίκια. Απλώστε λεπτές στρώσεις χρώματος, αφήνοντας λίγο χρόνο μεταξύ κάθε στρώσης για να στεγνώσει σωστά και μην παραλείψετε το top coat που «κλειδώνει» το χρώμα.

- Για να αφαιρέσετε σαν επαγγελματίας ένα σκούρο βερνίκι, η Iram Shelton προτείνει να ξεκινάτε πάντα απλώνοντας λίγο cuticle oil γύρω από το νύχι. Συνεχίστε βρέχοντας λίγο βαμβάκι με nail polish remover, κρατήστε το πάνω σε κάθε νύχι για 10-15 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το βερνίκι με μία κίνηση. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο κομμάτι βαμβάκι περισσότερες από μία-δύο φορές, γιατί είναι πολύ πιθανόν το βερνίκι να λερώσει την επιδερμίδα γύρω από το νύχι και να δυσκολευτείτε να το αφαιρέσετε.