Tips και trends

Ποιες είναι οι τάσεις για τα ανοιξιάτικα νύχια;

 Model showcasing smaller flower motifs made with ride the soundwave and you’re scent-sational essie nail polishes.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τόσο τα χρώματα στα νύχια όσο και οι τεχνικές στο μανικιούρ βάζουν τη σφραγίδα τους στα trends κάθε σεζόν. Αυτή την άνοιξη οι τάσεις εμπνέονται τόσο από τα runways όσο και από τα viral mani του TikTok αλλά και τα διαχρονικά κλασικά αλλά με ένα φρέσκο twist. Για παράδειγμα, το πάντα αγαπημένο French manicure επιστρέφει αυτή την σεζόν με τη μορφή ενός micro-French look, όπου το κλασικό παστέλ «μισοφέγγαρο» έρχονται να αντικαταστήσουν τα πολύχρωμα, λεπτά tips που αναδεικνύουν την fun πλευρά αυτού του διαχρονικά κομψού μανικιούρ. Όσο για τα χρώματα, τα παστέλ φέρνουν και φέτος στην άνοιξη τολμώντας εντυπωσιακά φινιρίσματα όπως chrome ή βελούδινο, οι milky τόνοι «περπάτησαν» στα shows της άνοιξης ως μια minimal chic πρόταση που ταιριάζει σε κάθε στυλ, ενώ τόσο οι ρετρό όσο και οι neon αποχρώσεις κάνουν αίσθηση στην παλέτα της σεζόν. 

Ζωηρά παστέλ 
Λιλά, γαλάζιο του ουρανού, ροζ, πράσινο της μέντας, muted κίτρινο: οι τάσεις για τα ανοιξιάτικα νύχια δεν θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν και παστέλ αποχρώσεις. Μόνο που φέτος τα παστέλ επιστρέφουν σε μια πιο ζωηρή, εξωστρεφή εκδοχή με vibes που εκφράζουν την ανεβασμένη διάθεση της άνοιξης και μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Floral σχέδια
Αν μη τι άλλο, η floral nail art έκανε αισθητή την παρουσία της στα catwalks Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 - πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να λείπουν τα λουλούδια από την άνοιξη; Ρομαντικά, vintage, 3D ή ακόμα και... αποξηραμένα, τα λουλουδάτα μοτίβα είναι πάντα μια ασφαλής και κομψή ιδέα για αυτή την εποχή. 

Lip gloss nails
Είναι ανάμεσα στα trending topics της beauty κοινότητας επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την γοητεία του μινιμαλισμού. Διάφανοι, neutral και milky τόνοι βάζουν «τόσο όσο» χρώμα στα νύχια, αφήνοντας τη φυσική βάση τους να διακρίνεται από κάτω ενώ ένα σούπερ λαμπερό top coat δίνει τόσο λαμπερό αποτέλεσμα που θυμίζει lip gloss- τόσο απλό! Αυτή η τάση κολακεύει κάθε σχήμα και μήκος νυχιών, ταιριάζει με όλα τα στυλ, και πάμε στοίχημα ότι θα την δούμε και στα trends του χειμώνα. 

Glittery magic
Μια αστραφτερή διάσταση φέρνουν στο μανικιούρ της άνοιξης τα βερνίκια νυχιών και τα top coats με glitter, που επιστρέφουν πιο δυναμικά από ποτέ. Μπορείτε να τα φορέσετε μόνα τους ή πάνω από το αγαπημένο σας ανοιξιάτικο βερνίκι, για να του δώσετε ένα sparkling twist. 

Micro-French tips
Tα trends έρχονται και φεύγουν, το french mani όμως παραμένει σταθερή αξία κάθε σεζόν, κλασικό ή/και με παραλλαγές. Την φετινή άνοιξη οι nail artists λάτρεψαν το micro-french tip, αυτή τη λεπτή γραμμή χρώματος στο τελείωμα των νυχιών που αντικαθιστά το κλασικό λευκό βερνίκι και κάνει το τέλειο ανοιξιάτικο update στο γαλλικό μανικιούρ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο χρώμα στο τελείωμα των νυχιών ή διαφορετικά, για ένα rainbow εφέ.

Tip: Πέρα και πάνω από τις τάσεις νυχιών, οι experts τονίζουν πως η φροντίδα τους και της επιδερμίδας που τα περιβάλλει είναι το μυστικό για να δείχνει πάντα τέλειο το mani σας, όποιο στυλ και αν επιλέξετε. Αφήστε πάνω στο κομοδίνο σας ένα λαδάκι για τις παρονυχίδες και χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, κάνοντας απαλό μασάζ – δεν θα πιστεύετε πως μια τόσο απλή κίνηση κάνει τη διαφορά!