Tips και trends

Ποια χρώματα για νύχια είναι τάση φέτος τον χειμώνα;

Ποια χρώματα για νύχια είναι τάση φέτος τον χειμώνα;
Μετά τις ζεστές, cozy αποχρώσεις του φθινοπώρου και τα pumpkin spiced nails της Halle Bailey που έγιναν viral, τη σκυτάλη παίρνει η παλέτα του χειμώνα που κινείται ανάμεσα σε παγωμένους, σκοτεινούς ή moody τόνους, με τα classics, όπως το εκτυφλωτικό κόκκινο ή το βελούδινο μπορντό, να παραμένουν σταθερά ανάμεσα στις all time chic επιλογές για τη σεζόν. 

Ποια είναι τα χρώματα για νύχια που θα συζητηθούν – και θα φορεθούν πολύ- φέτος τον χειμώνα; Η διάσημη manicurist Jin Soon Choi προβλέπει πως τα μαύρα νύχια θα είναι πολύ hot, γιατί είναι ανεπιτήδευτα cool και έχουν ήδη έντονη δυναμική, από την προηγούμενη σεζόν, καθώς η επιλογή τους κάνει ένα ιδιαίτερο statement σε κάθε εμφάνιση. Την τάση στηρίζει και η ταλαντούχα, διάσημη expert Bettina Goldstein, προτείνοντας ως μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική τις inky blue αποχρώσεις. Σε σχετική συνέντευξή της εξήγησε πως αυτοί οι βαθιοί τόνοι του μελανιού την ενθουσιάζουν γιατί ξεφεύγουν από το «κλασικό» μπορντό στο οποίο καταφεύγουμε συχνά το χειμώνα, ως μια ασφαλή, fool-proof επιλογή. 
Η Choi, πάντως, μας θυμίζει ότι το βαθύ κόκκινο, που αποπνέει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και διαχρονικού στυλ και ταιριάζει στους περισσότερους τόνους επιδερμίδας, θα συνεχίσει να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές (και) της χειμωνιάτικης παλέτας.
Η τάση Dark Academia, με το σχετικό hashtag να μετράει μέχρι στιγμής 2.3 δισεκατομμύρια views (!), αυτό το χειμώνα φαίνεται ότι φτάνει και στα… άκρα μας. Τα σκοτεινά, moody vibes αυτής της αισθητικής, μεταφράζονται σε μουντούς τόνους τους γκρι που θα λάτρευε η Wednesday Addams, με glossy ή ματ φινίρισμα. Στο φάσμα των metallics, εμπνευσμένο από το Y2K trend, τα ασημί μεταλλικά και τα chrome nails μαγνητίζουν τα βλέμματα διά της παρουσίας τους αυτό το χειμώνα «γιατί έρχονται να βάλουν μια μοντέρνα και κομψή πινελιά σε κάθε στυλ», εξηγεί η Jin Soon Choi. 

Η λατρεία του φθινοπώρου για τις αποχρώσεις της σοκολάτας και του καφέ συνεχίζεται και τώρα που ο υδράργυρος πέφτει για τα καλά. «Φανταστείτε αυτά τα χρώματα ως μια πιο πλούσια εκδοχή της quiet luxury αισθητικής που είναι τόσο δημοφιλής», εξηγεί η celebrity manicurist Julie Kandalec. Τι αλλάζει το χειμώνα; Η ειδικός στη σχετική συνέντευξη τονίζει ότι θα δούμε αυτές τις αποχρώσεις να φοριούνται περισσότερο σε κοντά προς μεσαίου μήκους νύχια παρά σε nail extensions. 

Μια διαφορετική εκδοχή του quiet luxury εκφράζεται με τον πιο υπέροχο τρόπο στα milk bath nails, την τάση που βάζει στην πρώτη γραμμή τις milky αποχρώσεις, αλλά σε πιο διάφανη εκδοχή. Όπως εξηγεί η Bettina Goldstein, είναι μια όμορφη εναλλακτική στα διάφανα, ροζ-nude που φοράμε το καλοκαίρι, με έναν φιλντισένιο υποτόνο που δίνει βάθος και σοφιστικέ χαρακτήρα, θυμίζοντας τους ιριδισμούς των λευκών μαργαριταριών. 

Last but not least: οι αποχρώσεις του πράσινου, από τον απαλό τόνο του φασκόμηλου μέχρι το πολυτελές σμαραγδί, θα κάνουν statement στα mani του χειμώνα. «Ο καιρός και η μόδα επηρεάζουν τα χρώματα που θα επιλέξει ο κόσμος για τα νύχια του, και το βαθύ πράσινο του δάσους ταιριάζει ιδανικά στην παλέτα της σεζόν», λέει σε συνέντευξή της η celebrity manicurist Thuy Nguyen.