Tips και trends

Νύχια για βάπτιση: Ποια χρώματα είναι στη μόδα;

Hand with a very light purple manicure holding a bottle of nail polish in the same color
Νονά, μαμά ή καλεσμένη, με όποιο ρόλο και αν πρόκειται να παρευρεθείτε στη βάπτιση, το μανικιούρ είναι στη λίστα με τα must do της εμφάνισής σας. Αν δεν έχετε ακόμα καταλήξει στο χρώμα που θα κάνετε στα νύχια σας, αυτό το άρθρο είναι για εσάς: συγκεντρώσαμε τα color trends για το καλοκαίρι 2023, αλλά και τις διαχρονικά κομψές και ασφαλείς επιλογές, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την ιδανική για την ημέρα. 

Κλασικό, κομψό αλλά και ευέλικτο, το french mani δεν είναι απλά iconic – το #frenchmanicure είναι trending στο TikTok αυτή τη στιγμή με σχεδόν 270 εκατομμύρια views, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται πάνω από τις τάσεις. Το γαλλικό μανικιούρ είναι αναμφίβολα η πιο chic πρόταση για μια επίσημη εμφάνιση όπως η βάπτιση, η ήσυχη χρωματική παλέτα του ταιριάζει με οποιοδήποτε outfit επιλέξετε, δεν έχει εποχικότητα, προσαρμόζεται και κολακεύει τα περισσότερα σχήματα νυχιών και, δεν θα σας «προδώσει» σε περίπτωση αναπάντεχου ξεφλουδίσματος. Αν σας αρέσει η ιδέα του french mani αλλά θέλετε να ξεφύγετε από την κλασική εικόνα του, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το σούπερ δημοφιλές «faded French», που... καταργεί τα σαφή όρια μεταξύ της λευκής άκρης και της nude βάσης του νυχιού, καθώς τα χρώματα «σβήνουν» το ένα μέσα στο άλλο, στην λογική του ombre, δίνοντας ένα υπέροχα αιθέριο, κομψά ντεγκραντέ αποτέλεσμα. Μια άλλη μοντέρνα εκδοχή του κλασικού γαλλικού, που επίσης κάνει θραύση αυτή τη στιγμή, είναι το micro French mani: πρόκειται για μια σούπερ μινιμαλιστική προσέγγιση όπου το λευκό άκρο των νυχιών αποχωρίζεται το κλασικό του πάχος και γίνεται πολύ λεπτό, σχεδόν αδιόρατο (ιδανικό αν έχετε κοντά νύχια). Επίσης trending αυτή τη σεζόν είναι το micro French με χρώμα, όπου αντί για λευκό βερνίκι στο τελείωμα των νυχιών μπορείτε να πειραματιστείτε με ένα καλοκαιρινό, neon χρώμα, για ένα παιχνιδιάρικο twist σε ένα κλασικό mani. 
Αν, πάλι, θέλετε να τολμήσετε χρώμα στο mani σας, η παλέτα της σεζόν λατρεύει τις εκτυφλωτικές, κορεσμένες αποχρώσεις που ταιριάζουν με τα good vibes του καλοκαιριού όπως το πλούσιο μπλε του κοβάλτιου, το ηλιόλουστο κίτρινο με λευκά undertones, το ζωηρό πορτοκαλί, το έντονο πράσινο του γρασιδιού -  όλες συνδυάζονται υπέροχα με λευκά outfits και floral φορέματα. Αν, πάλι, λατρεύετε το ροζ αυτή είναι η σεζόν που αποθεώνει τις πιο ζωηρές, out of the box αποχρώσεις του στη μεγάλη οθόνη αλλά και το red carpet, αφήνοντας στην άκρη τους soft baby pink τόνους: από έντονο ροζ και το εκτυφλωτικό magenta μέχρι την ζουμερή απόχρωση του καρπουζιού, η αθωότητα του ροζ αυτό το καλοκαίρι δείχνει την άλλη όψη της.  

Προτιμάτε τα πιο «ήσυχα» nail colors; Και πάλι θα είστε μέσα στα trends, καθώς ο μινιμαλισμός και τα πιο «εσωστρεφή» mani αυτό το καλοκαίρι παίρνουν μια νέα κατεύθυνση μέσα από αντιθετικούς ουδέτερους τόνους. Η ήρεμη δύναμή τους αναδεικνύεται μέσα από muted και μαλακούς τόνους όπως ένα ροζ-κοραλί με κίτρινα undertones, ένα muted μπλε με γκρι και κίτρινα undertones ή ένα απαλό γκρι με βιολετί undertones – χρώματα εκφραστικά και εκλεκτικά, που έλκουν τα βλέμματα χωρίς, όμως, να «φωνάζουν» με την έντασή τους.