Tips και trends

Γιατί πρέπει να θρέφω τα επωνύχια και τα νύχια μου;

Γιατί πρέπει να θρέφω τα επωνύχια και τα νύχια μου;
Υγιή και περιποιημένα πετσάκια δεν είναι μόνο θέμα της μόδας. Αντίθετα με αυτό που μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν, τα πετσάκια δεν είναι σωροί των νεκρών κυττάρων του δέρματος που συγκεντρώνονται στην βάση των νυχιών. Στην πραγματικότητα, όπου και αν υπάρχουν είναι τμήματα δέρματος που εξυπηρετούν δύο σημαντικούς σκοπούς. Αρχικά η επιδερμίδα που έρχεται σε επαφή με τα φυσικά νύχια είναι για να βοηθήσει να τα διατηρεί υγιή, να τα προστατεύει από βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις, λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας . Όταν η επιδερμίδα γίνεται ξηρή και αφυδατωμένη, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, έτσι είναι ευάλωτη η περιοχή σε μολύνσεις. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντική η δουλειά τους είναι διότι καλύπτουν και προστατεύουν τα κύτταρα που βοηθούν να αναπτυχθούν και να οικοδομήσουν την πλάκα του νυχιού μας. Προσπαθήστε να καθαρίσετε όσο καλύτερα μπορείτε την περιοχή με το essie apricot peel χωρίς να κόβετε πολύ δέρμα, παρά μόνο ότι πετάει και εξέχει, το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει υδροξείδιο του καλίου και είναι εμπνευσμένο από τον καθαρισμό προσώπου οπότε δεν είναι και καυστικό υλικό και βοηθάει πολύ στην ήπια αφαίρεση τους. Παροτρύνετε την πελάτισσά σας να ενυδατώσει τα χέρια της και τα επωνύχια της σε καθημερινή βάση οπότε θα χρειαστεί να έχει μαζί της ένα essie apricot oil, χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα, έτσι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην το κάνει. Η καθημερινή τους φροντίδα έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα και τα νύχια να δείχνουν και να είναι πιο υγιή.

Αντί να τα κόβει τα επωνύχιa (πετσάκια) , να τα σπρώχνει πίσω. Λόγω του ότι είναι δύσκολο να σπρώξει προς τα πίσω όταν είναι ξηρά, η essie έχει το καταλληλότερο προϊόν το apricot cuticle oil , για να βοηθήσει να μαλακώσουν ευκολότερα.

Είναι ένα Καταπραϋντικό λάδι με άρωμα βερύκοκο για την καταπολέμηση των παρωνυχίδων, αναζωογονεί και ενυδατώνει άμεσα τα νύχια και επωνύχια. Τέλος το φυσικό έλαιο βερύκοκου χαρίζει ενυδάτωση και θρέψη επωνυχίων και νυχιών.